Behoud talent voor de regio: De Carreerrousel

Behoud talent voor de regio: De Carreerrousel

Binnen Win4All werken we samen aan de optimale condities die ondernemers met ambitie helpen groeien. Eén van die condities is voldoende talent in de regio. Het behouden van talent voor Flevoland is immers essentieel voor economische groei. Met een Flevolands traineeship, de Carreerrousel genaamd, bieden wij jong talent een kans om op verschillende plekken in het Flevolandse bedrijfsleven aan de slag te gaan. Zo laten we jongeren zien wat voor interessante bedrijven er in Flevoland zijn en bieden wij jong talent carrièreperspectief in Flevoland.

Rabobank Flevoland en Burger Support, beiden partners van Win4All, hebben het initiatief genomen om een Flevolands collectief traineeship, de zogenaamde Carreerrousel, op te starten. De aanleiding hiervoor is de krappe arbeidsmarkt en de blijvende vraag van bedrijven naar jong talent. Flevolandse bedrijven zijn veelal onbekend bij studenten. Zij weten de weg naar het Flevolandse MKB dan ook maar moeilijk te vinden. Onbekend maakt onbemind, daar wil Win4All met de Carreerrousel verandering in brengen.

De Carreerrousel moet een traineeship worden van verschillende Flevolandse bedrijven. Pas afgestudeerde, jonge talenten zullen in een periode van 2 á 3 jaar bij verschillende Flevolandse bedrijven aan de slag gaan. Zij zullen steeds ongeveer een half jaar bij een bedrijf werkzaam zijn om vervolgens verder te rouleren. Op deze manier kunnen we laten zien wat het Flevolandse bedrijfsleven allemaal te bieden heeft en hen een carrièreperspectief in Flevoland te bieden. Voor bedrijven is het een uitgelezen kans om nieuw talent te werven, zichzelf te profileren én nieuwe ideeën op te doen.

Op dit moment zijn er in opdracht van Burger Support en Rabobank Flevoland een viertal studenten bezig met een onderzoek naar dit initiatief. Zij doen dit onderzoek in het kader van een Comakership van het MKB-Lab Windesheim Flevoland. Vooral de vraag wat het deelnemen aan een dusdanig traineetraject interessant maakt voor bedrijven staat hierin centraal. Deze studenten zullen naar verwachting hun onderzoek begin 2020 afronden.